Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JAM Klub honlapja (Tiszaújváros) www.jamklub.hu

" ...Igazán pörgős estére sikeredett a pénteki! Nem sokkal 9 után a húrokba csapot a Blonday (Blondie Tribute Band), egy hat tagú banda (5 zenész és egy Hammond orgona) aki évtizedekkel ezelőtti, dallamos retró-rokk slágerekkel betöltötte a JAM Klub legeldugottabb réseit is. Az egyébként sem nagy színpadon a több száz kilós Hammond nem sok helyet hagyott Jázminnak a zenekar énekesnőjének, aki  mindent meg is tett azért, hogy betöltse a maradékot, a hangja pedig a légteret. A pörgős repertoár egyetlen lírai dalában a színpadra hívták az egykori zeneiskolatársat. Lakatos Vera magával ragadó fuvolaimprójával színesített a hangzáson. Majd Pólik Gyuszi (Bourbon Street, dob) ezúttal gitáron telítette a zenét... "

 

 

  http://www.rockgyemantok.hu/index.php?id=cikkek&name=blonday2010

Blonday - Blondie Tribute Band

A tribute és a cover zenekarok korát éljük. Nektek is felteszem a kérdést. Miért? És miért Blondie?

Nem egyszerű a kérdés...
Tribute talán azért, mert idáig a csapat minden tagja olyan zenekarokban játszott, ahol a saját zene került előtérbe. Ez most egy zenei kirándulás az életünkben, amit mindannyian élvezünk.
Hogy miért pont Blondie? Elsősorban azért, mert az énekesnőnk mind kiállásában, mind előadói stílusában jól hozza a hasonlóságot az anyazenekar énekesnőjével, ami a tribute zenekarok egyik legfontosabb ismérve.
Emellett persze zeneileg is érdekesnek tartjuk a Blondie munkásságát. Slágereik alapvetően egyszerű daloknak tűnnek, de mindegyikben van valami "plusz", valami extra, amitől megunhatatlanok és érdekesek, zenész-füllel is. A Blondie a 70-es évek közepétől van jelen láthatóan az amerikai zenei életben, számos világslágerük volt az évek során és jelenleg is atkívan koncerteznek. Idén új lemezzel rukkolnak elő, kíváncsian várjuk!

A honlapotok alján szerepel a tribute band definiciója,viszont az utolsó mondat szerint: "Tevékenységük azonban nem feltétlenül korlátozódik a kiválasztott előadó dalainak játszására, előfordul, hogy egy idő után saját zenéket is írnak." Ti is ezt a jövő szánjátok magatoknak?

Igen! Annyiban mégis más a helyzet, hogy mi egy kicsit beelőztünk... Eddig játszottunk elsősorban saját zenéket. A Blondie Tribute mellett is természetesen folytatjuk a dalok írását, előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból!

Mit tudhatunk a jelenlegi tagok előéletéről. Ki, merre zenélt?

Ahogyan már az előzőekben is említettük, egyikünknek sem ez az első zenekara. Mindannyian jártunk már sokféle színpadon, különböző zenekarokkal... Útjaink időnként keresztezték egymást, időnként szétváltak...
Csapó Laci 1984-86 között a Hammersmith-ben, 1991-93 a Vejnemöjnemben püfölte a bőrt, majd 2004-2007-ig a ReneGod-ban játszott és 2009-ben csatlakozott a Blondayhez.
Bozsik Charlie szintén sokfelé megfordult pályája során,1986-90-ig a Kortársakkal játszott, 1992-96-ig szintén a Vejnemöjnen-ben, 2002-2005-ig a Blackberryben pengetett, 2006-2007-ben a ReneGod tagjaként tűnt fel a különböző koncerthelyszíneken, a 2009-es évet már ő is a Blonday-jel zárta. Király Laci a ReneGod-ot tartja a legfontosabbnak, ahol 2004-2008-ig aktív szerepet vállalt, és nem titok: 2008-ban az ő fejéből pattant ki az "ötlet" a Blondie Tribute létrehozására. Így született meg a Blonday...
Soós "Hammond" Norbi 6 éves kora óta játszik billentyűs hangszereken, annyi zenekarban játszott már, hogy 3 oldal sem lenne elég felsorolni. Jelentősebbnek a jelenleg is futó Médiumot és a Trans Expresszt tartja, de időnként beugrik más zenekarokba is.
Erdei "JazZ" Jázmin anno hangszeresként kezdte - még az oviban. Klasszikus zongorát tanult hosszú éveken keresztül, de kiapadhatatlan kíváncsisága más hangszerek felé is elvitte. Énekesként is végigkóstolt szinte mindent, amit lehetett, mielőtt letette a garast a rockzene mellett... (musical, rock, pop, jazz) Persze ez nem jelenti azt, hogy időnként nem lehet rávenni egy kis standard jazz-éneklésre, sőt! :)

Milyen a közönség visszajelzése? Mennyire ismerik Blondie-t Magyarországon?

A visszajelzés a koncerteken abszolút pozitív, egyik koncert után jön a másik és az arcokról leolvasható a nosztalgikus hangulat: Sokan szerettek volna anno elmenni egy Blondie-koncertre... Jellemzően: A 30 fölötti korosztály többsége ismeri ezt a zenekart.

 

Lehet-e tribute zenekar esetében tervekről beszélni?

Természetesen. Folyamatban van külföldi koncertkörút szervezése a hazai koncertek mellett. Elsősorban fesztiválokon, klubokban játszunk majd, a pontos dátumokról és helyszínekről a honlapunkon fogunk tájékoztatást adni, folyamatosan.
A tribute műfaj szerencsés abból a szempontból, hogy elkerüli a szakmai féltékenység a többi zenekarral szemben. Jó kapcsolatot ápolunk több más tribute és cover zenekarral, velük együtt tervben van egy tribute-válogatásalbumon való szereplés, ehhez mi már fel is vettünk stúdióban két dalt, a Call me-t és Sunday girl-t, ami a neten is megtalálható. A visszajelzések abszolút pozitívak.

 

Merre láthatunk, hallhatunk benneteket a közeljövőben? Nyári tervek?

Legközelebb 2010. március 13. Soho London, Budapest .Közös koncert a Joyride Band-del (Roxette Tribute)
2010. március 20. Szilvuplé, Budapest
2010. március 26. JAM Klub, Tiszaújváros
2010. április 03. Négykettes Rocksziget, Dunaújváros
Kora tavasztól pedig itthon és külföldön egyaránt láthatóak-hallhatóak leszünk, ahogy már említettük, az aktuális koncerteket a honlapunkon lehet leginkább nyomon követni: www.blonday.eoldal.hu
Köszönjük szépen a beszélgetést!

-Boltsek Andrea-

 

"Knut", a svéd mérnökhallgató beszámolója az Előszilveszteri Tribute-fesztiválról - www.joyrideband.hu

2009. 12. 29. Budapest, Menta Terasz

"A Room Service után jött a Blonday, akik Blondiet játszottak. No nem ismertem túl sok Blondie számot, mondjuk úgy hármat, és azoknak nagyon örültem. Meg annak, hogy végre megint nő volt a színpadon! Juhú, erről jut eszembe, hogy a Joyride alatt volt olyan, hogy felment a Blonday két zenésze, és beszállt 2-3 számba. Na, milyen jól szólt már a 2 elektromos gitár a Joyride-ban! Meg hát egyszerre volt 3 csaj a színpadon! Egy szőke, egy vörös meg egy fekete hajú… (Te, Knut, ne akard kihúzni a gyufát! – Mária…) Vissza a Blondayra. Itt nyilván egy szőke csaj (Jázmin) helyettesítette Debbie Harryt. Ja, ez nem is olyan nyilvánvaló, hisz Kata sem szőke. (Szerencsére.) Szóval volt vagy hajnali 1 óra, mire a Blonday elkezdhetett játszani, a közönség is jócskán megcsappant, és a maradék sem volt túlságosan bulis hangulatban, mégis le a kalappal előttük, mert jó kis bulit csináltak! Tánccal, énekeltetéssel meg minden. Ja, és egy eredeti Hammond orgona is volt a sarokban. Hát hogy szerencsétlen hangszerrel hogy bántak! De állítólag ezekkel így kell bánni, mert akkor szólnak igazán jól. Hmm…"

forrás: www.joyrideband.hu

 

A mappában található képek előnézete Menta Terasz 2009. dec. 29.