Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A Blonday 2008. őszén alakult.

Fél évig próbált a zenekar, mielőtt csatlakozott a csapathoz Erdei Jázmin (JazzMine) énekesnő 2009. tavaszán. Ekkor vált igazán komollyá az a cél, hogy az amerikai Blondie 30 éves zenei munkásságát minél tökéletesebben és hitelesebben elő tudja adni a zenekar.

 

 2009. nyara már a koncertezés jegyében zajlott. Szeptemberben már egy másik tribute zenekarral közösen adtunk koncertet Győrött.

 

Azon célból, hogy a szélesebb rétegek számára is ismertté tegyük a Blondie különleges, egyedi zenéjét, énekre és gitárra - akusztikus műsort dolgoztunk ki.

 

 

 

 

Év végén, a mind felállásában, mint hangzásvilágában megújult zenekar friss lendületet kapott.

 

Az új tagok érkezésével - Bozsik Charlie basszusgitár, Csapó László dobok, Soós „Hammond” Norbert billentyű - lehetőség nyílt magasabb zenei elvárásoknak is megfelelni:

Hangulatosan, dögösen, pörgősen előadni a Blondie 30 éves zenei életművének gyöngyszemeit, slágereit.

 

 

 

 

„A tribute band a könnyűzenei együttesek egyik speciális típusa.

Jellemzőjük, hogy működésükkel egy ismert együttes vagy zenész előtt tisztelegnek úgy, hogy az illető előadó dalait játsszák és gyakran külsőségeit is igyekeznek követni.

Ezt általában névválasztásuk is kifejezi: lehet szójáték az eredeti együttes nevével vagy valamely lemezére, dalára való utalás….

…Tevékenységük azonban nem feltétlenül korlátozódik a kiválasztott előadó dalainak játszására, előfordul, hogy egy idő után saját zenéket is írnak.”

 

(forrás: www.wikipedia.hu)